Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En resa som får en att drömma

Ta´t lugnt ta en Toy är en resa tillbaka till 1950- och 1960-talet. En tid som får många av oss att både skratta och bli nostalgiska till när vi tänker tillbaka på den.


Ta´t lugnt ta en TOY - deluxe
Med: Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Olle Nyberg, Bengt Kyllinge, Anders Olsson
Var? Klockargården, Tällberg
När? Lördag 2/2 (spelas vidare 15, 16/2 och 1, 2, 15, 15/3)


Showen börjar med att Solveig Bergqvist Larsson berättar en historik om barndomen. Om hur vi hade det på 50- och 60-talet. Det var inte mycket som bekymrade oss. Undrar just om inte alla hemska tandläkare var det värsta som kunde inträffa i ett barns liv.

Folkhemmet hade tagit plats. Och det var tryggheten för oss.
Berättelser blandas med gamla godingar av Lill-Babs, Lill Lindfors, Siv Malmqvist och många, många fler. Man får också med sig publiken i allsång. En nostalgitripp som förde oss tillbaka till en svunnen tid. En tid som delvis fortfarande lever kvar. Tack och lov!
För oss som är födda under 1950-talet blev 60-talet början på vårt vuxenliv. Vi får uppleva Beatles, bli påminda om hur våra föräldrar ondgjorde sig över deras långa hår och arméjackor.
Protester av alla de slag gjorde intåg i vårt liv. Och allt var så sorglöst.
Mot slutet av showen gör ”Janis Joplin” entré, och det är utan tvekan ett av de bästa partier.
Showen avslutas med att alla ställer sig upp och sjunger I natt jag drömde. Och drömma kommer i alla fall jag att göra. En lång tid framöver.

Neri Berg