Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”En tuff resa framför oss”


mora/leksand
Det var en lättad klubbdirektör som kommenterade tingsrättens beslut på en presskonferens i Tegera arena i går.
– Vi är oerhört ödmjuka och tacksamma för det här och jag vill verkligen lyfta fram alla som är med och stödjer oss i Leksands IF. Det kommer dagligen samtal från såväl företag som privatpersoner som alla vill alla vara med och hjälpa klubben. Sånt värmer, säger Anders Dover-skog.

Som samtidigt inser att klubbens resa är långt ifrån klar i och med detta.
Av de skulder som totalt landar på omkring 150 miljoner kommer nu 50 att skrivas av. Av de resterade ligger merparten i arenan.
– Nu har vi fått ett mandat och förtroende att driva frågan vidare och vi har en tuff resa framför oss, men vi ska fixa det, det är jag säker på, menar Doverskog.

Sven Rosén, ordförande i hockey- samt arenabolaget, kommenterar vidare:
– Självklart är vi glada för beslutet, men samtidigt är det ingen ”glädjens dag”. De samarbetspartners vi har, har vi haft att göra med i många år, och det är självklart inte kul att be dom skriva av skulderna. Vi riktar ett stort tack till alla som hjälpt oss, och framför allt kommunen och Leksands sparbank som stöttat oss genom hela processen.
Ordförande i Leksands IF, Bertil Daniels, har själv haft kontakt med många av fordringsägarna.
– Visst har det varit ömsom vin och ömsom vatten, men de flesta har ändå varit positiva. Och när det gäller att skriva av skulderna som vi nu gjort, får dom ju ändå 25 procent nu, vid en konkurs hade samma siffra varit noll.

Och ni kommer inte ha några problem med att betala de 25 procenten före den 31 augusti?
– Nej, vi har ambitioner och förhoppningar om att kunna göra det före till och med. Det är fascinerande att se vilket stöd vi har, säger Daniels.

Vad säger du om att vissa kallar er för ”fuskare”?
– Ja, jag vet inte, det har varit många såna kommenterar, men vi följer regelverket och har inte gjort något fel i det här.

Laget är redan klart för kvalserien, vad innebär det ekonomiskt?
– Att vi kan börja sälja kvalpaket redan nu, säger Daniels, och tillägger:
– Det är svårt att säga någon exakt siffra, men när vi bommade kvalserien för två år sen förlorade vi ungefär fem miljoner, och det handlar ju inte om mindre pengar nu...

Och hur mycket skulle då ett elitseriekontrakt vara värt?
– Mellan 30-40 miljoner, säger Daniels och passar på att dela med sig av några tänkvärda ord:
– En sak har jag lärt mig, det är inte pengar som avgör hur laget presterar på isen. För tre år sen hade vi ett a-lag som kostade 40 miljoner, nu kostar det 20 och då går det, som alla vet, minst lika bra.

Elin Broman