Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En utdöende sport

Förra året vann Henrik Kåll och Jessica Hedberg från Avesta nattorienteringen i Vetlanda och som pris fick man stå värd för evenemanget, som i helgen gick av stapeln i Horndal.

I lördags gick motorhistoriska föreningens nattorientering av stapeln. Arrangemanget anordnas årligen och i år var det Horndal som var värdort. Rekordfå veteranfordon startade om man får tro arrangörerna nalle Jarnard och Stefan Kåll.
- Det är 19 deltagande ekipage berättar Nalle Jarnard när DD besöker Horndal innan tävlingen.
- Det är dåligt, förra året var det över 60.

Sport på utdöende?

Nattorientering, som går ut på att hitta kontroller i mörkret i bilar med dåliga strålkastare, kan vara en sport på utdöende. Traditionsenligt avslutar den säsongen för Motorhistoriska sällskapet. Men föryngringen bland deltagarna är dålig.
- Det är väl vi 40-talister som främst har det här motorintresset, tror Nalle Jarnard. som ändå hoppas på att hans och kartläsaren Stefan Kålls söner ska ta över fanan.

Spännande sport

För att delta ska du köra i en minst 30 år gammal bil. Du får en beskrivning av en plats på kartan, och ska sedan ta dig dit. det svåra är att se kontrollen från vägen.
- Den får vara fem meter från vägen, men inte mer, förklarar Stefan Kåll.
På lördagskvällen var vädret kallt och regnigt, men det påverkade inte tävlingsandan. En bil var till och med öppen.
- Han kör i den året om, sa Nalle Jarnard.

KLARA ERIKSSON
023-475 00
klara.eriksson@daladem.se