Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En varg skjuten i Lövsjöreviret

En varg är skjuten klockan 12.30 i Lövsjöreviret första jaktdagen som var i lördags 2/1 vid 13.00-tiden..Ytterligare tre vargar sköts andra dagen, mot Lövsjön ganska nära i tid vid 11.00-12.00 tiden och då slutade jakten för andra dagen, på söndagen.

Annons

Innan Länsstyrelsen ens hunnit få en rapport visade det sig att varg hade skjutits på Lövsjöreviret som ligger i Ludvika kommun i Nyhammar och sträcker sig mot Lövsjön och omgivningarna. Ett område på runt 40 000 hektar. Här är åtta vargar tillåtna att skjutas eftersom de inte bedöms var genetiskt viktiga. Det är bara i Dalarna och Gävleborg som licensjakt är tillåten just nu.

Hans Johansson, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet Dalarna bekräftar att en varg skjutits i Lövsjöreviret och tre ytterligare på söndagen mer mot Lövsjön.

Det blev en varg skjuten i Lövsjöreviret i trakten av Abborberg som ligger i södra delen av reviret. Jakten pågick till klockan 15.00 då jaktledarna avbröt den.

Lars-Åke Johansson var en av 50-60 jägare som samlades redan vid 07.00-tiden på morgonen för en genomgång i Nyhammar.

Nu blev ingen i Nyhammar utlarmad eftersom vargen sköts i södra delen av reviret. När jägarna larmas ut så har de sina bestämda pass sedan tidigare för att det ska vara så säkert som möjligt.

Jakten i Lövsjöreviret får pågå till 15 februari och den får börja först en timme före solens uppgång och får pågå till en timme efter solens nedgång.

– En spårpatrull har spårat hela natten, berättar Lars-Åke Johansson.

Fällda djur rapporteras in till Statens Veterinärmedicinska anstalt. 

Vill du läsa mera: Jägareförbundet om vargjaktsbesluten: "Fullständigt kaos"

Vargjakten fortsatt stoppad i Värmland och Örebro

Nu överklagar Jägareförbundet uppskjutna jakten