Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enbacka skola byggs ut

Planer finns att bygga ut Enbacka skola. Den planerade byggplatsen är på skolgården intill nuvarande barack där musikundervisning sker.

Någon tanke på att flytta in i Pärlans gamla lokaler finns inte. En ombyggnad där skulle bli för dyr.
Någon gång under sommaren eller hösten flyttar Pärlan sin verksamhet till gamla kvarnen och då blir deras nuvarande lokaler vid skolan lediga. Kommunen har köpt denna fastighet som tidigare var Elimkapellet.
Möjligen kan vissa lokaler användas som förrådslokaler till skolan.
Problemet är att skolan behöver större plats utomhus. Det går inte att göra någonting på bakgården eftersom en kraftledning går där. Rivs gamla Elimkapellet kan mer markutrymme för skolan erhållas.
På skolan finns en arbetsgrupp som tittar på olika varianter. Ett förslag är att bygga ut skolan intill musikbaracken. Meningen är att de båda barackerna ska tas bort när det här nybygget blir klart. Ännu finns bara idéer och inga beslut i den här frågan. Mycket talar för att det blir en ny byggnad på skolgården för kanske tre klassrum. Skolan behöver mer plats helt enkelt.
Roland Engvall