Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endagarstävling i Lima avslutar Back-SM

Med 43 anmälda till finalen i Back-SM blir det återigen en endagarstävling. Lima-Racet uppför Mattsåsbacken körs med sina två delar på lördag. Arrangerande Lima MS väljer att köra båda sina deltävlingar samma dag.
– Vi är glada för att vi kan genomföra vår tävling och vi får en fullspäckad dag, så det blir bra i alla fall. Kanske till och med ännu bättre för publiken som får allt på en gång, säger Ann-Christin Renhall, tävlingsledare.

Annons

Samtliga som har chans att ta medalj i de olika klasserna finns med i anmälningslistan. I Klass 1 Supernationell har Fredrik Avelin täten, men det har varit en strid om varenda hundradel så här långt vilket gör att både Per-Erik Blomkvist och Stefan Åeng hotar.– Lima har en jätterolig bilåkarbacke, så det ska verkligen bli spännande. Det blir att stå på ordentligt och försöka utnyttja att jag kan backen, säger Blomkvist.SM är det också för Klass 2 och 3. Daniel Bååth har bara två poäng mer än Henrik Flodin i 2400cc.– Jag hade medaljchans förra året men tappade allt i Lima, så det var bittert. Nu gäller det att hitta rätt spår och ta revansch med guld, säger Bååth.Patrick Wiik ser ut att gå mot sin andra raka bronspeng.

Med 17 anmälda är Klass 3 störst och giganten heter Jimmy Holmkvist. Han har 23 poäng försprång till Mikael Lundberg, som i sin tur är tio före Magnus Karlsson.– Det ser ju bra ut så om inget händer med motorn ska det greja sig, säger Jimmy som tidigare har guld från SM-veckan.

Dalmasen Johan Eriksson från Ludvika kan med ett par riktigt bra åk ta sig upp på bronsplats.

Ännu mer överlägsen är blivande riksmästaren Mikael Nyrönen i Klass 4, 2150cc. Segermaskinen tänker förstås lägga två nya segrar till de sex han har förut. Större kamp är det mellan Roberg Bergvik och Jesper Cardell om silvret.– Nyrönen är bara att bortse ifrån och istället lägga allt krut på silv

I Klass 5, en samlingsgrupp för rallybilar av olika slag, ser Katriina Hellström ut att gå mot riksmästartiteln.

Annons