Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Energi i kubik hos Friskis & Svettis

Dunkande trummor, tungt gitarr- och baskomp, stark sång och en keyboard som stundtals låter som ett överljudsplan. I går kväll var det rock på riktigt hos Friskis Svettis när bandet Map of Moscow spelade.

- In med luften, nu kör vi, säger Ragnar Jansson, en av ledarna.
Kvällen till ära är det fyra rödklädda Friskisledare mitt på golvet, förutom Ragnar Jansson, Samuel Chapman, Marianne Granberg och Kristina Jernström.
I kväll är det ingen bandad musik annat än under några sekvenser av lugnare tempon. Det är levande rock med sexmannabandet Map of Moscow.
Gänget som för tillfället bor i Falun och snart ger ut sina första skiva. Med enbart egna låtar. Det svänger rejält om musiken och kontrasten blir skarp mellan de bandade avsnitten som framstår som rena relaxpartier. Inför Peace Love presenterades bandet som "energimaxat." I kväll är det energi i kubik.

Körde på som vanligt


- Vi kör lite mer åt arnenahållet med lite mer storskaliga arrangemang i vanliga fall. Det här var vår första spelning på ett Friskis-pass men vi körde på som vanligt, berättar Jonas Tunander, gitarr och sång.
Gabriella Åström på sång ser ut att köra en del av rörelserna som gänget på golvet och Tobias Andersson på gitarr studsar runt och tar också en springrunda med Friskisgänget med gitarren i full gång. Keyboarden med Johan Nordin låter stundtals som ett överljudsplan som är på väg att lyfta. Roland Westbom öser på på bas och Jonas Martinsson på trummor.
Lyckliga leenden sprids i det alltmer svettiga gänget på golvet.

Lite vatten kanske


- Oj, lite vatten kanske, säger Marianne Granberg, en av ledarna i en mikropaus.
Och Börje Hansson som är kvällens jympavärd får ta fram moppen och torka det blöta som breder ut sig på golvet mellan varven.
63 personer kom. Det får plats 100.
- Nu tog ju bandet lite plats också. Men det här var otroligt uppskattat så vi kommer garanterat att köra fler pass med levande musik. Men det ska vara något extra, lite exklusivt så det blir inte ett vanligt veckopass, säger Ragnar Jansson.
KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se