Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Engla har helt rätt”

– Engla har helt rätt. Hennes observationer är riktiga.
Det säger Peter Östlund på Polaris Mora efter att ha läst 9-åringens brev om buskörning och fylla under snöskoterns dag.

I onsdagstidningen gick det att läsa om Engla Kånåhols som skrivit ett brev till redaktionen. Hon ville uppmärksamma stöket i samband med snöskoterns dag som hölls på flera håll i Mora den gångna helgen.
Engla Kånåhols skrev bland annat att det är ”obehagligt när folk är fulla för då beter de sig konstigt” och att beteendet är barnsligt.

Peter Östlund är vd för Polaris Mora, en av arrangörerna, och han håller med.
– Det finns tyvärr en alkoholsvans inom de flesta motorsporter. Svansen är mer intresserad av alkohol och fest än sport och motorer, menar han och betonar:
– Det är inte ett skoterrelaterat problem – utan ett alkoholrelaterat. Vi har det gemensamt med idrottsevenemang och konserter. Det är ett samhällsproblem.

Peter Östlund berättar att svenskarnas skoterintresse växer och antalet besökare under snöskoterns dag ökar för varje år. Bara på lördagen kom 3 000 till deras affär.
”Alkoholsvansen” fick där­emot vänta utanför.
– Vi har vakt vid grinden. Den som är berusad eller har alkohol med sig kommer inte in på området.

Eftersom Peter Östlund jobbade hela helgen såg han inte stöket med egna ögon. I efterhand har han däremot sett nedskräpade trädgårdar och fått plocka tomburkar utanför skoteraffären.
– Jag tycker att det är högst besvärligt. Det är inte roligt om snöskoterns dag förknippas med alkoholens baksida.
Peter Östlund tror att majoriteten av ”alkoholsvansen” inte kommer från trakten utan har rest till Mora enbart för att festa.

Nu ger han en eloge till Engla Kånåhols.
– Vi på Polaris stödjer initiativet och får säkert medhåll av övriga skoterförsäljare i Mora.

Linnea Kallberg/DT