Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engström: "Jag har suget kvar"

Efter nästan två års uppehåll är Tomas Engström, Säter, tillbaka på racerbanan.
STCC-veteranen ska köra TCR Asia-serien för Liqui Moly Team Engstler.
– Jag har fortfarande suget kvar, säger Engström.

Annons

Efter 30 år som racerförare, de 15 sista i STCC, tvingades Engström till ett uppehåll efter säsongen 2013, då Engström Motorsport gick i konkurs.

– Det har jag lagt bakom mig nu. När jag gick in i det här nya var jag tydlig med att jag inte kommer att bygga upp något nytt team. Nu är jag bara förare och det känns väldigt skönt, säger Engström.

Den nya serien har premiär den 16 augusti på Zuhai-banan i Kina. Totalt väntar fem tävlingshelger.

– Ett riktigt bra upplägg och jag kommer att få köra på många fina banor. Tidsomställningen och värmen blir nog värst, säger Engström.

Teamet är etablerat och även om Engström är ny, så är förväntningarna höga.

– Vi ska slåss om pallplatserna. Det är inget annat som räknas, säger Engström som efter flera år i Honda tar plats i en Seat Léon.

Redan under midsommarhelgen får han testa bilen för första gången, då en tävling i TCR International Series avgörs i Sotji, Ryssland.

– Det blir förstås tufft, men det ska bli väldigt roligt att få tävla igen.

Efter sista tävlingen i STCC 2013 har Engström arbetat som ingenjör i Asien.

– I början saknade jag inte tävlandet över huvud taget. Det gjorde mig lite fundersam. Sedan fick jag tillfälle att testa för det här teamet i Thailand i december och då kände jag att suget finns kvar.