Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enhetschef: ”Verksamhetens behov styr”

Magnus Sundström vill helst inte kommentera hur hemtjänstgruppen delgivits de nya arbetsvillkoren.

Ett skäl är att han tillsammans med kollegan Susanne Andersson formellt tillträder som enhetschefer för hemtjänsten först i början av oktober.

Han antyder också att hemtjänstpersonalen i Söderbärke fick information redan i somras, genom ett utskick från kommunens kanslichef Ewa Dagwall.
Klart står dock att kanslichefens ”information” varken innehöll detaljer eller tidpunkt för när nyordningen skulle införas i Söderbärke. Vad kanslichefen där-emot meddelade var bland annat att det inte fanns några hinder mot att införa långpassen på schemat.
I det papper som för ett par veckor sedan sattes upp på en dörr i hemtjänstens lokaler, och som var undertecknat av enhetscheferna, påannonserades dock nyordningen.

Till sitt och kollegans försvar säger Magnus Sundström att de var tvingade att verkställa direktiven och färdigställa det nya schemat.
– Det här kommer också att tas upp på personalmötet som vi ska ha nästa vecka i Söderbärke.
Han förklarar också att det är verksamhetens behov som styr när personalen inte räcker till.
– Och visst, det kan låta hårt – men det är vår uppgift att leda och fördela arbetet.

Harri Sternljung/DT