Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enköping visade klassen

Det är skillnad på division 2 och division 1.
Det fick Skedvi/Säters IF bittert erfara i söndagens historiska division 1-premiär.
Gästande Enköping visade klass, framför allt i powerplay, och vann med 6–1.

– Det var tufft. Enköping var bra samtidigt som vi uppträdde ojämnt, säger Jacob Larsson, som spräckte målnollan i den andra perioden.
Målet betydde 1–3.
– Ja, det var inte mycket att hurra över, säger Jacob som fick se Enköping göra 1–4 bara ett par minuter senare och sedan kontrollera matchen fullständigt.
Den stora skillnaden mellan lagen var powerplay-spelet. Enköping gjorde fyra av sina mål i den spelformen medan SSIF på sina sex tillfällen i numerärt överläge släppte in ett.
– I spel fem mot fem tycker jag att vi var lika bra som Enköping, säger SSIF-tränaren Torbjörn Persson som tog premiären som läropeng.
– Här går det inte att tappa pucken på fel ställe. Då smäller det direkt. Och powerplay ingår ju också i spelet.

SSIF-spelarna var uppenbart påverkade av nerver och respekten för motståndet under den första perioden.
Redan efter sex minuter ledde Enköping med 2–0 efter två powerplay-mål. Efter lagets tredje mål, i inledningen av den andra, hade SSIF sin bästa period i matchen. Då storspelade gästernas målvakt Marcus Due-Boje.
– Förutom att inte slarva, så måste vi så klart sätta dit våra chanser. Vi sköt ju närmare 30 skott, men gjorde bara ett mål, säger Torbjörn Persson.

Nu är premiären avklarad och SSIF fick en fingervisning om vad som väntar i vinter.
– Det är så klart tråkigt att förlora, men motståndet skrämde oss inte. En dag, då vi lyckas minimera misstagen och samtidigt har lite flyt, så kan vi faktiskt vinna en sådan här match, säger Persson.

Stefan Ericson/DT