Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Entusiaster fixar båtplats och slogbod på älvbrinken

En plats för fiskare och naturnjutare håller på att växa fram vid Lillstup i Mockfjärd.
Under ledning av Kjell Åke ”Kalle” Skap har ett gäng entusiaster utfört röjning, markarbete och byggnation på älvstranden mitt emot kraftstationen.
- En eloge till Fortum som tvärt emot en del andra kraftbolag inte motarbetar oss fiskare, säger Kalle Skarp.

Efter tillstånd av markägaren Fortum har hängivne fiskaren Kalle Skarp fått tillstånd att återställa platsen till det skick den var i för cirka 20 år sedan.
- Då kunde man lägga i sina båtar här och många kom hit för att fiska, berättar han.
Men under åren har området helt växt igen och för Kalle Skarp blev det en utmaning att snabbt dra ihop ett gäng kompisar som kunde hjälpa till. Bland andra Carl-Magnus Hilldén som flyttade till Mockfjärd för ett och ett halvt år sedan.
- Vi har blivit mycket goda vänner och det är självklart att jag hjälper till. Det här kommer att bli en oas för mig också, säger han.

Egoistiska skäl

På bara två veckor har arbetet på älvbrinken kommit långt. En iläggningsplats för båtar är klar, liksom grillplats och slogbod med plats för åtta tio personer.
- Vi ska även bygga en badbrygga. Soptunnor ska tas hit och en livboj får vi uppsatt av ett försäkringsbolag, berättar Kalle Skarp som vill ordna det så bra som möjligt för att platsen ska locka många besökare:
- Alla som vill är välkomna, men mest gör jag det här för min egen skull, säger han och skrattar.

Bra fiske

Fisket i området är bra med öring, abborre och gädda i älven. Från Lillstup kan man med båt ta sig ända till Lissfors i Dala-Floda.
- Men då måste man ha fiskekort för både Mockfjärd och Floda, förklarar Kalle Skarp.
Anslag om fiskeregler kommer att sättas upp, liksom trivselregler för platsen:
- Alla ska känna sig som hemma, och bete sig som hemma, understryker Carl-Magnus Hilldén.

Betalar själv

Förutom Kalle och Carl-Magnus har Jerry Skarp, Anton Wenneskär och Leif-Inge Lennström hjälpt till. Conny Lind från Floda har skänkt timret till slogboden.
- Nästa steg är att vi ska åtgärda vägen. Det vore jättebra om det finns någon som kan bidra med fyllning till vägen, efterlyser Kalle Skarp som förutom det som skänkts till projektet betalar alla kostnader ur egen ficka.
CHARLOTTA RÅDMAN FRANS