Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enviksdagen – med slödder och skarn och rodeo

Enviksdagen drog fler besökare än fjolårets arrangemang där hela centrum gått samman och ordnar på tu man hand olika evenemang, loppisar och annat besöksvärt.

Centrum för lördagens arrangemang var vid tempobutiken där man rest hoppborgar av olika slag för barnen och den mekaniska tjuren var som meckat för besökarna.

– Det är fler besökare än vanligt, fler än förra året, säger besökaren Hasse Hedström.

För Enviksdagen finns ingen särskild arrangör eller förening som står bakom. Var och en för sig får anordna sina aktiviteter.

Under dagen invigdes också den lekplats som varit föremål för en del kommunala diskussioner men som till sist byggdes av frivilliga krafter. Strax innan genomfördes Gå, lunka, löploppet samtidigt som veteranbilarna strömmade in till byn.

Slödder och Skarn, en grupp gruvänkor, figurerade på sina håll där de strosade omkring området och bjöd på fräcka visor.

– Vi började med "Falun då", men det var ju så att gruvdrängarna arbetade och änkorna tillverkade sprit som de sålde. Det var de enda som fick göra det, berättar Sotar-Lisa.

Ed Cavin & the Blue Kings har spelat tillsammans i drygt åtta månader och dagens spelning på scenen vid Tempo var deras andra spelning utomhus.

– Det är jäkligt mycket folk här, konstaterar Emil Staffansson, som sjunger och spelar gitarr i bandet.

– Det är skönt att komma ut och spela, fyller trummisen Olle Back i.

– Vi har planer på att släppa en singel snart och det som är så bra med den här musiken är att den är så enkel, säger Emil.