Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eric fyller 50 i morgon

 50 år fyller Eric Salomonsson i morgon, tisdag. Privat håller han sig uppdaterad inom sociala medier och på arbetstid publicerar han nyheter på Dala-Demokratens samt tidningarna ”Elektrikerns” och ”Målarnas” hemsidor. Det är de fackföreningstidningar som produceras av DD-anställda i Falun.

– Det är ett stimulerande arbete, men på födelsedagen tar jag ledigt, säger Eric.

Eric Salomonsson har arbetat som journalist under i stort sett hela sitt yrkesliv.

Innan han kom till Dalarna hade han arbetat vid de tre länstidningarna i Västerbotten, det län varifrån han kommer.

Växt upp har han gjort i Skellefteå med omnejd.

– Det är mycket som gör att jag trivs med jobbet, det är roligt att träffa folk och när det bränner till, händer något stort, exempelvis. Den tekniska utvecklingen som skett tycker jag är spännande.

År 2001 bosatte sig Eric i Älvdalen och två år senare blev det Rättvik. Han fick anställning som lokalredaktör på DD:s redaktion i Rättvik.

– Det var en trevlig tid liksom när jag under en period jobbade regelbundet i Mora.

I dag har han sin arbetsplats på DD:s redaktion i Falun.

Intresset för hockey är stort och favoritlaget är självklart Skellefteå AIK eller bara ”AIK” som han envisas med att benämna laget, vilket ofta skapar en viss förvirring bland vännerna i Dalarna.

Katharina Berglund
katharina.berglund@daladem.se