Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik och Saleh hoppas att fikagästerna kommer

Annons

Kunder till café i Djurås sökes!
- Det är så tråkigt att sitta och rulla tummarna och vänta, säger Erik Eriksson, en i gänget bakom Bokcaféet i Lindberghallen.

Bokcaféet öppnade i februari månad och drivs av tio arbetstagare som bakar och sköter kaféet i Lindberghallen. Verksamheten bedrivs i kommunens regi och inriktar sig mot socialt företagande. Men tyvärr har kundtillströmningen inte varit den bästa, berättar handledaren Eva Jacobsson.

Noll i kassan

- Det kommer tio till femton personer om dagen, men vissa dagar har det bara kommit någon enstaka, förklarar hon.
- En dag var det noll kronor i kassan. Det har inte gått så bra under sommaren när biblioteket inte öppnar förrän klockan fyra på eftermiddagen. Vi slutar ju klockan tre, tillägger Erik Eriksson som jobbat i kaféet ända från starten i vintras.

Hembakat bröd

Erik och de andra på arbetsplatsen diskuterar nu hur de ska kunna marknadsföra kaféet.
- Jag mailade till DD och berättade att vi har öppet mellan tio och tre fem dagar i veckan, förklarar Erik nöjt.
Nu uppmanar han och arbetskamraten Saleh Alvandi djuråsborna att besöka kaféet, som för övrigt är ortens enda fikaställe med hembakt bröd och kaffebröd.
- Vi har smörgåsar och jättegott fikabröd, säger de.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS