Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson

Sven-Åke Eriksson (C), som sitter på flest stolar i kommunen, kan inte delta i den grupp som ska besvara länsstyrelsens utspel kring avloppet i Sörfjärden.

Annons

Det enda en kommun med respekt för demokrati kan svara länsstyrelsen är att man efter en lång demokratisk process, en på ett stormöte vald demokratisk arbetsgrupps arbete (men i den klev plötsligt Sven-Åke Eriksson själv in i efter stormötet?) och flera års utredande kommit fram till den bästa lösningen för Sörfjärden.

Sven-Åke Eriksson är en omtvistad politiker i kommunen. Han är ordförande i Nordanstigs AB, han är även styrelseledamot i Mitt Sverige AB och framför allt är han den som drivit frågan om avloppsanläggning i Sörfjärdens badvik hårdast. I kommunfullmäktige har han uttalat – mycket kränkande och respektlöst om Sörfjärden – att fastighetsägarna där nere kastar avföring på gräsmattan.

En folkvald politiker ska företräda väljarna och inte egna intressen. Det kan politiker inte göra om han samtidigt sitter i två bolag som vill något annat än kommunfullmäktige och majoriteten av berörda. Han har därmed diskvalificerat sig själv och är klart jävig i avloppsfrågan. Sven-Åke Eriksson kan därför under inga omständigheter delta i att besvara länsstyrelsens utspel. Då förlorar det politiska arbetet i kommunen all heder och trovärdighet.

Folkstyre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons