Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ernman till Dalhalla

För sjätte året i rad uppträder operastjärnan Malena Ernman i sommar på Dalhalla med sin klassiska helaftonsföreställning. I år gästas honavLill Lindfors och Nils Landgren. Medverkar gör även Svenska Stråkensemblen och även några av landets bästa instrumentalister – Mats Bergström och Svante Henrysson. Konserten blir lördagen den 12 juli och biljetterna släpps 17 december.

Nästan 30 000 har hittills upplevt hennes operakonserter på det gamla kalkbrottet utanför Rättvik. Tidigare år har hon gästats av musikaliska storheter som bland andra Martin Fröst, Georg Riedel, Kalle Moraeus och den franska barockorkestern Ensemble Matheus.

– Vi kommer att göra en svindlande musikalisk resa från den tidiga barockmusiken till jazz, pop och folkmusik, tillsammans med några av Sveriges och världens bästa musiker, säger Malena Ernman.
– Dalhalla för mig är sommar, musik och en enda stor fest tillsammans med publiken. Det är ju dom som har skapat konserterna! Jag vill att dom ska få vara med om någonting helt unikt, någonting som bara kan inträffa där och då. För mig är det årets absoluta höjdpunkt, säger Malena Ernman.