Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Etage nyöppnar med DJ-duo från Holland

Club Etage i Falun har renoverats i två veckor. Bland annat har man byggt ett nytt DJ-bås med stor LED-vägg.

I helgen är det nypremiär med holländska Sick Individuals.

Det luktar sågspån när jag kommer in på Etage. Den intensiva renoveringen är nästan klar, och ägaren Adam Maclean Mitchell visar mig stora scenen där det nya DJ-båset med tillhörande LED-vägg är placerat.
– Tidigare har DJ-båset varit inklämt i hörnet, och scenen har varit plats för band. Men vi har inte haft ett band som spelat här på två år. Vi har kört på EDM, electronic dance music, och det har varit framgångsrikt. Det är house som funkar här på vår publik som är mellan 18 och 23 år, säger Adam.

Han pratar om utvecklat ljudsystem, om termer som ”vi har 22 000 watt bara på basarna”, och menar att falufolket är en bra housepublik.
– Vår publik har liksom följt oss i utvecklingen, mot hårdare dansmusik. DJ:s som kommer hit blir förvånade över hur på falupubliken är. Det är kul, för DJ:s känner ju varann och pratar med varann om ställen de varit och spelat på.

Etage har sex lokala hus-DJ:s som återkommer på klubben. Utöver dem försöker de boka större akter, så länge plånboken tillåter.
– Falun är ju inte jättestort, men vi försöker steget före och hitta DJ:s som är bra och på väg upp, innan de blir för dyra. Vi har varit ganska bra på det eftersom vi själva är intresserade. Vi har till exempel haft Rebecca & Fiona här, och Adrian Lux, säger Adam.
Under årets första kvartal kommer Etage att lägga lite extra krut på att boka större DJ:s. I helgen spelar som sagt Sick Individuals, och nästa helg kommer Promised Land från Italien.

Utöver det nybyggda DJ-båset har Etage bland annat renoverat ”lilla rummet” med LED-lampor runt hela väggarna, så att rummet kan skifta färg, och man har byggt två tjejtoaletter till.

Jonas Stentäpp