Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ett av mina bästa lopp någonsin”

Martin Johansson imponerade i SM-femmilen i Bodan.
IFK Mora-åkaren tog silver, hans första individuella SM-medalj. Vann gjorde veteranen Anders Södergren som därmed tog sitt 17:e individuella SM-guld.

– Jäkligt kul, det här var absolut ett av mina bästa lopp någonsin. Verkligen skönt att få till en fin avslutning på säsongen. Blir lite lättare att gå in i träning inför nästa säsong när man känner att man tar steg för steg i rätt riktning, säger Martin.
Men ingen kunde matcha 35-årige Anders Södergrens tider. Hudiksvallsåkaren var ute efter sitt 17:e individuella SM-guld, vilket verkade inspirera honom. Segermarginalen ner till Martin Johansson blev 2.40.

– Anders öppnade hårt. Efter ungefär tre mil kom han i kapp mig. Sedan hängde jag på honom tills det var tre kilometer kvar, då gick jag nästan in i väggen. Tur att jag hade så stort avstånd ner till Daniel Richardsson, säger Martin.
Det här var Martins första individuella SM-medalj. Han har medaljer i teamsprint och stafett sedan tidigare.
– Kul att den kom i femmilen med individuell start, säger Martin som åkt på lånade skidor efter branden i samband med Skandinaviska cupen i Finland, en brand som slukade alla hans skidor.
– Jag måste ordna skidor så jag slipper åka på lånade.

Men än är inte säsongen riktigt slut för Martin.
– Jag ska åka två tävlingar till. Skidåkningen är ju som bäst nu.
IFK Mora tog också silver i lag genom Martin, Daniel Svensson och Johan Edin.
Av de fyra främsta i resultatlistan var tre med i VM i Val di Fiemme. Martin Johansson var 1.17 sekunder före trean Daniel Richardsson och 1.48 före fyran Dala-Flodas Jens Eriksson.
I sammanhanget måste vi nämna att varken VM-guldmedaljören på distansen, Johan Olsson, inte kom till start, inte heller Marcus Hellner eller Calle Halfvarsson.
I SM-touren slutade Jens Eriksson tvåa, och blev 15 000 kronor rikare. Vann touren, och 25 000 kronor, gjorde Daniel Richardsson.

Gunnar Bäcke/DT