Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett centrum för fritid

Nu vill kommunalrådet Annette Riesbeck (C) att man utreder om Prästskogsvallen kan bli ett samlat fritidscentrum med skateboardpark, lekpark och konstgräsplan för skol- och spontanidrott.

Redan nu pågår arbetet med att göra en del av den gamla idrottsanläggningen till en ny näridrottsplats.
I vår läggs en konstgräsmatta ut och hösten 2014 står arenan färdig.
– Vi tror att den här anläggningen blir en populär plats, säger Lars Enlund, samhällsutvecklingschef i Rättviks kommun.

Och nu vill alltså Riesbeck att man utreder om inte övriga delar av Prästskogs­vallen kan bli både lekpark och skatepark.
– Jag vill att man tittar på idén och utreder den. Jag tror att det skulle vara väldigt bra för Rättvik att ha allt samlat, säger hon.
Politikerna har tidigare tagit beslut om att utreda kostnader och placering av en skatepark och en ny lekpark.
Man har i ett första skede konstaterat att båda dessa anläggningar skulle kunna byggas nära Siljans strand, mellan Helsingland och campingen.
En ny lekpark är mångas önskemål.
– Ja, jag har pratat med många föräldrar och de är väldigt engagerade i frågan. Och en lekpark skulle kunna passa utmärkt på Prästskogsvallen, säger Annette Riesbeck.

Efter två medborgarförslag från ungdomar tittar nu också politikerna på om man kan byta ut den gamla skaterampen mot en ny skatepark.
Det skulle i så fall ske som ett samarrangemang mellan kommunen, gymnasiet och en nybildad skateförening.
Hittills har de flesta varit överens om att placera den nära campingen, men nu vill alltså Riesbeck att man tittar på om den i stället kan byggas på Prästskogsvallen, som i så fall blir ett samlat fritidseldorado.
– Jag tror på den här idén. Det är absolut värt att utreda, säger Annette Riesbeck.

Per Malmberg/DT