Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett hemmahopp i backen

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Under några sekunder ska man hinna tänka mycket när man snurrar runt uppe i det blå.

På onsdagen bjöd 15-årige Anton Lindén från Nås på en Freestyleuppvisning vid slalombacken i Lindesnäs.
Förra helgen tävlade han i Slopestyletävlingen Witchmountain i Käringberget i Leksand. Där knep han en andra plats.

Hans sportsliga ambitioner är förstås hundra procentiga. Det visade han prov på i hemmabacken i Lindesnäs.
– Jag åker ofta upp till Kläppen där jag har säsongskort och tränar och det blir väl runt två tävlingar i månaden, berättar Anton Lindén.
I går var en en av huvudattraktionerna vid den myacute;cket välbesökta anläggningen i Lindesnäs. Hans uppvisning blev även mycket uppskattad av både unga och lite äldre som samtidigt kunde sitta och njuta i solskenet.

För den oinvigde i sporten kan det kännas lite våghalsigt att i full fart kasta sig upp från ett hopp upp i det blå. Att sedan hinna göra olika trick innan landning är en gåta för den som helst står på platta backen.
Under gårdagen var det en hel del aktiviteter i och runt backen. Fram till klockan 21.00 på kvällen serverades kolbullar och det fanns möjligheter att få skoterturer.


LEIF OLSSON
leif.olsson@daladem.se