Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett hemmahopp i backen

Annons

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Under några sekunder ska man hinna tänka mycket när man snurrar runt uppe i det blå.

På onsdagen bjöd 15-årige Anton Lindén från Nås på en Freestyleuppvisning vid slalombacken i Lindesnäs.
Förra helgen tävlade han i Slopestyletävlingen Witchmountain i Käringberget i Leksand. Där knep han en andra plats.

Hans sportsliga ambitioner är förstås hundra procentiga. Det visade han prov på i hemmabacken i Lindesnäs.
– Jag åker ofta upp till Kläppen där jag har säsongskort och tränar och det blir väl runt två tävlingar i månaden, berättar Anton Lindén.
I går var en en av huvudattraktionerna vid den myacute;cket välbesökta anläggningen i Lindesnäs. Hans uppvisning blev även mycket uppskattad av både unga och lite äldre som samtidigt kunde sitta och njuta i solskenet.

För den oinvigde i sporten kan det kännas lite våghalsigt att i full fart kasta sig upp från ett hopp upp i det blå. Att sedan hinna göra olika trick innan landning är en gåta för den som helst står på platta backen.
Under gårdagen var det en hel del aktiviteter i och runt backen. Fram till klockan 21.00 på kvällen serverades kolbullar och det fanns möjligheter att få skoterturer.


LEIF OLSSON
leif.olsson@daladem.se