Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett känslofyllt möte

Fem poäng på de tre första SHL-matcherna med sitt Leksand.
Nu är Mikael Johansson redo för det första mötet med sina gamla lagkamrater i Färjestad.
– Det blir väldigt speciellt, säger han.

Efter åtta säsonger och tre SM-guld i Färjestad skrev Arvika-fostrade Mikael Johans­son i somras på för Leksand.
Och efter en trög försäsong har den 28-årige forwarden varvat upp och ­varit en av Leksands bästa spelare under inledningen av SHL-säsongen.
Nu väntar Färjestad i Löfbergs Lila arena lördag eftermiddag, en match som naturligtvis väcker känslor hos Johansson.
– Det blir väldigt speciellt för mig att möta det lag som jag har så många minnen tillsammans med och där jag vunnit tre SM-guld. Men det blir väldigt kul att spela den här matchen.

Hur tror du att publiken i Karlstad kommer att ta emot dig?
– Jag hoppas att den kommer ihåg alla fina minnen vi har tillsammans, men den får ta emot mig hur den vill.

Åren i Färjestad har förstås skapat speciella band till några spelare i laget och Mikael Johansson har fortfarande en nära kontakt med Rickard Wallin, Per Åslund och målvaktstränaren Erik Granqvist.
– Men nu är vi fiender fram tills att matchen är färdigspelad, då kan vi snacka med varandra igen.

Inga sms med små ­psykningar till varandra innan matchen?
– Nja, det får vi se. Det blir något på skoj i så fall.

Efter tre omgångar av SHL har Leksand fem poäng och i hemmamatchen mot Modo senast fick laget äntligen fart på det offensiva spelet, som varit allt annat än bra i de två inledande omgångarna – mot Brynäs och Örebro.
– Vi hade bättre fart och hjälpte varandra på ett bättre sätt än tidigare. Vi pratade om det efter den första matchen, mot Brynäs, och nu fick vi till det och det är något vi ska ta med oss.

Mot Modo slog Mikael ­Johansson bort en passning i numerärt överläge när Leksand, i underläge med 0–1, jagade en kvittering i slutet av den tredje perioden.
Misstaget kostade ett baklängesmål, men tack vare Jacob Blomqvists och Gabriel Karlssons mål som gav 2–2 efter full tid, slapp Johansson bli syndabock.
– Det var ett känsligt läge i matchen, men jag tyckte att jag hade öppningen för att slå passningen. Men precis när jag gjorde det, så kände jag att det inte skulle gå vägen. Men spelar man med små marginaler så kan det hända och det kommer att hända igen.

Thomas Lind/DT