Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett renoveringsprojekt utöver det vanliga i Kyrkbyn


Gagns Inn öppnar i höst efter en totalrenovering utöver det vanliga.
Den nedgångna fastigheten i Gagnefs Kyrkby har förvandlats till en modern anläggning på 1 200 kvadratmeter i fem plan.
- Vi gillar utmaningar, säger Daniel Holmlin och Sussie Andersson som inom kort öppnar hotell- och konferensverksamhet, pub och restaurang i fastigheten.

Det är inte första byggprojektet som Daniel Holmlin och Sussie Andersson ger sig på. De har tidigare helrenoverat bland annat en gård i Sifferbo och ett hus på Teatergatan i Borlänge, där de bor. De hade sneglat på Montelius’ affärsfastighet i Gagnefs kyrkby i flera år innan de fick möjlighet att slå till. Att de gemensamt driver ett byggföretag gör saken enklare, men de betonar att Gagns Inn är deras privata projekt.

Stor uteservering

Inne i fastigheten skapar de en pub i tre rum med en rymlig uteservering. iIvåningen ovanför (markplanet) en restaurang där de ska servera luncher. Här finns ett stort konferensrum, och så här långt även ett tiotal hotellrum. Allt i smakfull klassisk stil.
- Många frågar oss hur det ska se ut inne i huset, och vi brukar svara “som hemma hos oss”, skrattar Sussie när hon och Daniel visar runt.

Många nyfikna

De har fått många positiva omdömen från gagnefsborna, men även från nyfikna turister och andra förbipasserande. Genom att avverka 160 träd och röja sly har de fått fram en stor gård som de har börjat iordningställa.
- Vi lät gräva 120 lastbilslass gyttja ur den igenväxta dammen. Många kommer för att titta på våra roliga pekingankor, berättar Daniel.
Ett gårdshus som ska finnas till uthyrning har också totalrenoverats.

Vacker miljö

- Vi hoppas att gagnefsborna kommer att använda sig av det här stället. Men självklart kommer vi att rikta vår marknadsföring även utanför kommunen, säger Daniel som har rötter i Sifferbo och tillsammans med Sussie startat sushirestauranger i Falun och Mora.
- Det fattas ett ställe av den här typen i Gagnef. Den vackra miljön och närheten till kyrkan gör att Gagns Inn passar för exempelvis bröllop. Vi har redan en hel del förfrågningar om både bröllop och konferens, inflikar Sussie.

Vill stanna

Exakt när verksamheten drar igång är ännu oklart, men det blir definitivt i höst, säger Daniel och Sussie. De kommer lägga stor vikt vid kvalitén på både mat och boende:
- Det är så fint här, så rofyllt, man vill inte åka härifrån, säger Daniel Holmlin.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS