Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett respektlöst LIF

Leksand börjar tappa respekten för elitserie­lagen, tycker tränare Andreas Appelgren.

Och även om han därmed räknar med att de bjuder Modo på en jämn kamp, visar han ingen större oro inför en eventuell tredje nollning.

– Poängen delas inte ut förrän den 14:e.

Leksand inledde försäsongen väl och tog förvisso silver i SCA-cupen, men mot SHL-motståndarna har man haft problem på sistone; först mot Modo i SCA då det blev storstryk med 4–0, och sedan i 3–0-förlusten i tisdagens träningsmatch mot Skellefteå.

När målen uteblev testade man då att ta in Johan Ryno i förstakedjan med Matt Fornataro och Mikael Johansson.

Hur kedjorna kommer att se ut mot Modo var dock Andreas Appelgren förtegen om på onsdagskvällen:

– Vi har bestämt det, men spelarna vet inte än. Vi kommer att meddela dem i morgon (torsdag) när vi tar ut laget. Mot Skellefteå hade vi kört fast vi ville ruska om i laget.

Appelgren tycker ändå att de stått sig bra mot SHL-motståndarna – även om de inledningsvis visade dem lite väl stor respekt – och påpekar att de länge höll jämnt med Modo:

– Vi hoppas att det blir en jämn match igen och att vi då går vinnande ur striden. Och mot Skellefteå jobbade vi oss in i matchen och avslutade respektlöst.

På frågan om hur tufft läget skulle se ut om de återigen nollas, svarar han skämtsamt att de i så fall sparar sig tills säsongen drar i gång:

– Då kommer vi att göra ännu mer mål i premiären (skratt), säger han och fortsätter mer allvarligt:

– Vi jobbar med det här hela tiden.

Är du nöjd med hur era forwards har producerat under försäsongen?

– Nej, det kan jag ju inte säga när vi blivit nollade två matcher. Men poängen delas inte ut förrän den 14 september och dessutom gjorde vi mycket mål innan de två matcherna. Då skrevs det om att vi gjort mest mål av elitserielagen under försäsongen.

Bortsett från de senaste brakförlusterna tycker Appelgren att trenden är positiv.

– Vi arbetar med mycket annat också, särskilt det defensiva spelet. Vi kommer att spela mer i egen zon än i allsvenskan, och har jobbat mycket med vårt boxplay som vi var skickliga på även förra året.

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se