Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett sista guld för Anna

Det blev ett guld sista dagen.

Sista dagen av junior-EM för 19-åringar, men också sista för förbundskapten.

– Ja, detta var det sista stora mästerskapet för mig, sa Anna Linner – som har rötterna som spjutkastare i Kvarnsvedens GoIF.

Söndagen på Stadio Raul Guidobaldi i italienska Rieti fick en gastkramande avslutning, då spjutkasterskan Sofi Flinck i sitt sista kast i tävlingen smällde till med 57.91. Det innebar att hon, likt hon gjorde förra året i Barcelona, avgör i sista omgången. Och vid båda tillfällena så föregicks det av strul, i Barcelona fick hon inte kasta på grund av att det var reklamavbrott för TV, och här i Rieti var det någon som råkat sparka bort hennes ansatsmärke – troligen ofrivilligt – men ändå väldigt jobbigt. Båda grejerna kunde ställa till det för vem som helst – Sofi Flinck är inte vem som helst.

Att dem aktiva gör bra ifrån sig ligger mycket i den stämning som kaptenen ser till att forma i truppen. Det är Anna Linner väldigt duktig på och dessutom har hon jobbat in en stab som är ett viktigt stöd.

Anna har hunnit med ett UVM 2011 i Lille, där det blev fyra silver för Sverige, 2012 i Barcelona var det ett junior-VM med två guld och så i helgen ett junior-EM med ett silver och ett guld.

Ett facit som Anna kan vara nöjd med och som alla andra också ger tummen upp för.

Därmed gjorde Anna alltså sitt sista stora mästerskapet med 19-årslandslaget, har visserligen ett nordiskt mästerskap om en knapp månad i Finland. Men sedan så tar hon steget upp till 22-åringar, det vill säga att hon följer med den största delen av sitt lagt, mot nästa stora mästerskap. Det kommer att vara i estniska Tallinn den 9-12 juli 2015 – förhoppningsvis fortsätter hon på den guldväg hon har trampat upp.

Hasse Sjögren