Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett steg i rätt riktning

Efter sex raka förluster hade Falun möblerat om i ledarstaben. Joakim Backlund och Mickael Wikström fick träda åt sidan. Oscar Jernström tog klivet från plan till båset och tillsammans Viktor Stråle leder han nu Falu IF. Poängmässigt gav ommöbleringen ingen effekt för Falun. Surahammar vann med 4-2 i Lugnets Ishall.

Spelmässigt var det däremot en klar skillnad. Första tio minuterna och hela sista perioden visade Falu IF att det finns hopp.
Generellt gör vi en riktigt bra match. En klar ljusning spelmässigt sett, sade Viktor Stråle.

Tre av Surahammars fyra mål var individuella misstag från Faluspelare. Och i tredje perioden radade hemmapojkarna upp den ena målchansen efter den andra. Flera gånger stod man ensam mitt i slottet. Två mål blev det men det kunde likaväl ha varit fyra.
Idag var det ett helt nytt lag på isen. Vi skapade massor av chanser. Tyvärr vill vi lite för mycket individuellt vissa perioder under matchen och då kommer misstagen, sade Viktor.

Det var Falu IF som startade matchen med en härlig energi. Hade bud på flera mål men som många gånger förr får man istället för enkla baklängesmål. 0-1, 12.51, kom efter det att Petter Mattsson väl enkelt tagit pucken från en Falu back. Sekunderna tidigare hade Anton Östman haft ett skott i ribban. 0-2 är inte mycket att snacka om. Christofer Udd pricksköt från blå rätt upp i nättaket.
Falun satt i förarsätet andra perioden. Men något mål blev det inte trots att man vann skotten med 13-7. Periodens mål blev Surahammars genom Patric Ålebo.

Mest anmärkningsvärt från matchen var Faluns offensiv under första perioden. Av elva skott på mål kom hela tio från förstafemman. Först efter 17.43 hade tredjefemman ett skott på mål genom Markus Falk.
Om något ett tecken på Faluns svaghet i inledningen av matchen. Ju längre matchen led desto bättre blev fördelningen av chanser. Men visst är trion Fredrik Näslund, Anders Lövdahl och Anton Östman nyckeln till framgång för Falun.
Stråle och Jernström har en del att tänka på under det kommande uppehållet. Framförallt behöver de ha en trupp som är frisk. Det är inte många träningar som vi haft fullt manskap på isen

PeO Karlström