Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ett superdrag i klubben”

IFK Hedemora Skidors barn- och ungdomssida växer så det knakar.
Antalet deltagare på terränglöpningarna har ökat rejält.
– Hösten har börjat jätte­bra, säger Fredrik Anger, ordförande.

Under en vecka arrangerar IFK Hedemora Skidor en terrängserie, som avslutas med Bamseloppet på lördag, där första start går 10.30.
Platsen för detta är Brunnsjöberget och tidningen besökte terränglöpningen på tisdagskvällen.
– Vi kör lördag, tisdag, torsdag och så Bamseloppet på lördag då. Det är verkligen ett superdrag i klubben just nu. Vi genomgår en generationsväxling i klubben och det är otroligt många barn som är med och springer. Det är jättekul, tycker Fredrik Anger.

I fjol snittade klubben på omkring 30 barn per terränglöpning.
– Och vid starten i lördags var det 53 barn. Hösten har börjat jättebra för oss. Vi brukar ha mellan 20 och 25 barn på vardagskvällarna, men det är ju många fler här i kväll, säger Fredrik Anger.
Under vintern anordnar klubben ett skidläger till Idre, och även där har intresset ökat ordentligt.
– Vi hade 40 deltagare i fjol och i år har vi redan 80 anmälda. Det är ett fyra dagar långt läger för hela familjen, berättar Fredrik Anger, som även har dragit i gång en vuxengrupp.
– Det är kul, så att det inte bara blir barn- och ungdomsverksamhet i klubben. I vuxengruppen finns både nybörjare och rutinerade åkare, säger Fredrik Anger.

Annars väntar klubben på snö och kyla.
– Ja, så fort det kommer snö eller blir så pass kallt att vi kan göra egen snö så kör vi i gång direkt. Men det brukar bli först i början av december, säger Fredrik.
Barnen och ungdomarna sprang olika sträckor mellan 600 meter och 3,8 kilo­meter.
Men först fick de värma upp ordentligt, under ledning av ett par ledare.
– Kul att se så många barn här i kväll, säger ledaren Catharina Levin, som agerade speaker och hejade på löparna när de sprang.

Pär Sönnert/DT