Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Examensdag för UF-företag i Ludvika

I gymnasiet fostras framtidens företagare i Ludvika. I galleria Engelbrekt har det varit examensdags med mässa. 16 UF-företag från Västerbergslagens Utbildningscentrum och ABB Industrigymnasium tävlade om att bli bäst i Ludvika.

Här kan du ladda ner den nya DT-appen i Appstore för iPhone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

Annons

I fyra olika moment tävlade företagen. Innan mässan hade företagen fått lämna in en delårsrapport till juryn där V-Coms Gösta Bergström var ordförande.

Företagen hade också fått göra en företagspresentation inför publik samt genomgått en intervju från jurymedlemmarna. Mässdagen var den slutgiltiga finalen där även segraren och övriga pristagare korades.

Segrade gjorde Icedrops UF från ABB. Ur deras affärsplan utläses att de erbjuder sina kunder en praktisk och snygg vattenflaska med en kylstav som gör det möjligt att hålla sin dryck kall och fräsch länge. Andrapristagare blev Fikakorgen UF, som levererar fredagsfika till företag. Tredjeplatsen togs av Food 2U, som levererar matvaror från valfri affär hem till kunden. Samtliga tre företag har därmed kvalificerat sig till DM-finalen i Falun 16 mars.

Viktigt med företagande

Såväl Ludvika som Smedjebackens näringschefer, Lars-Åke Josefsson respektive Lennart Silfverin, fanns på plats som invigningstalare och som jurymedlemmar. Bägge betonade hur viktigt det är med UF – Ung Företagsamhet.

– Framtidens arbetskraft finns att finna här och det är glädjande att skolorna satsar på det här, sade de i samförstånd.

Mässan arrangerades av personal från VBU i samarbete med Unika Ludvika.

Annons