Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expo: "Nazist i skolstyrelse i Dalarna"

En ledande nazist i Svenska motståndsrörelsen sitter i styrelsen för en kommunal skola i Dalarna, enligt nättidningen Expo Idag.

Expo arbetar mot främlingsfientlighet och rasism.
Aktivisten är enligt Expo en veteran i Svenska motståndsrörelsen och ingår i dess ledning. Han har hållit tal på flera av organisationens manifestationer och håller även i ideologiska föreläsningar för organisationens aktivister. enligt Expo.
Svenska motståndsrörelsen förvägrar personer som den betraktar som "rasfrämlingar" medlemskap.
Som styrelseledamot i skolan behandlar den utpekade mannen bland annat frågor som rör skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.
Ordföranden i skolstyrelsen säger till Expo Idag:
– Om man tänker på det jobb vi bedriver så bygger inte det på politiska sympatier utan på skollagen och läroplanen och det är jag som rektor garant på och det är det enda som styr vårt jobb i skolan.
– Han är en representant som förälder och vi har en arbetsordning vi går efter och vi jobbar utifrån skollagen och läroplanen och följer den till punkt och pricka.