Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fackeltåg för våra rovdjur i stället

Landsbygdspartiet ska inte hålla på med röstfiske och anordna fackeltåg för att hedra hundar som mist livet på grund av att det finns hundägare som är helt likgiltiga och omdömeslösa och släpper sina hundar, "familjemedlemmar",
i vargrevir.

Det är självklart att vargen försvarar sitt revir och skadar eller dödar hunden. Vi måste lära oss att det är nya tider och vi måste acceptera vargen, anpassa jakt och djurhållning efter det. Människan kan inte bara skjuta bort eller på annat sätt ändra på allt för det ska passa människans hobby eller andra intressen.

LÄS OCKSÅ Debatt: "Frigör varg- och rovdjurspolitiken från EU-byråkratin"

Att sitta hemma och knyta näven i fickan och ondgöra sig över vargen att den tar hundar och i nästa ögonblick ta geväret och hunden och gå på jakt och släppa hunden i ett vargrevir det är inte trovärdigt.

LÄS OCKSÅ Debatt: "Ge tillåtelse att skjuta vargar som attackerar tamdjur"

Nu firar jägarna med champagne när en varg blev påkörd för ett tag sedan.Det stod på Jägarnas Riksförbunds hemsida Jakt och jägare.

Ett fackeltåg som protest mot omdömeslösa hundägare och i stället hedra våra rovdjur är på sin plats.

Torbjörn Eriksson, Kilsmo.Regionansvarig Svenska Rovdjursföreningen Örebro Län.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel