Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facket tror inte på Grycksbos neddragningar

Beskedet om varslet på Arctic Paper Grycksbo kom inte som någon chock för de anställda. Ovissheten har dock omfattat vem eller vilka skift det drabbar.
– Det var ett mediokert meddelande som kom från ledningen som kom från företaget, säger Lars-Göran Johansson, ordförande på Pappers 111.

LÄS MER: 40 får gå när Arctic Paper varslarLADDA NER: Dala-Demokratens nya app från App Store för iPhone eller i Google Play för Android.

Annons

Lars-Göran Johansson, ordförande på Pappers 111, fick beskedet under förra veckan och officiellt gick meddelandet ut om Arctic Paper Grycksbos neddragningar under tisdagsmorgonen. Att det skulle ske förändringar inom företaget har varit känt för både fack och dess medlemmar men ovissheten har handlat om exakt när åtgärder skulle ske.

När Dala-Demokraten når Johansson befinner han sig i fabriken för att bilda sig en uppfattning om vad medlemmarna tycker och står i frågan.

– Samtidigt har ingen vetat vad eller hur tankegångarna ser ut angående hur den nya organisationen ska se ut. Vi har varit irriterade över hemlighetsmakeriet och vi har påtalat detta. Men ingen har hittills lyssnat, säger Johansson.

Johansson säger att han personligen inte tror på de neddragningar som presenterats,

– En del av neddragningarna har redan skett så nu tar man bort tjänster som redan är borta. Så det är osäkert hur många det handlar om, säger Johansson.

Efter att Pappers läst det finstilta i informationen som gick ut konstaterar man att det handlar om 15-20 naturliga avgångar i form av pensioner. I slutändan handlar det om att 15-25 personer måste gå.

– Det hjälper inte dem som är kvar. De kommer att få arbeta mer för det har inte varit på tal att lägga ned någon av linjerna. Nu, när vi bearbetat texten som kom från företaget, kan vi utröna att så och så många tjänster försvinner från det och det området. Besparingen är att skifta om i skiftlagen. På de områdena man är hårdast drabbad är man nu frågande hur man ska klara verksamheten, säger Johansson.