Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fågelintresse på Gärde skola

För Staffan Müller är det en glädje att åka till Gärde skola. Han är en ofta återkommande gäst, på den här skolan arbetar man mycket med naturen och inte minst fåglar.

Annons

– Hej Staffan, ropar Gärdeeleverna.


Staffan Müller är Leksands kommuns naturvårdförvaltare och ordförande i Leksands fågelklubb. Gärde skola har han jobbat tillsammans med i flera år. Intresset är stort.
Den här dagen kom Staffan och att prata om Vinterfåglar runt knuten, fågelräkningen som genomfördes förra helgen som gick. Månag av skolans elever har deltagit i räkningen.

När Staffan Müller tar fram bilder på de sju vanligaste fåglarna och visar Gärdeelever, som samlats i fymnastiksalen. Det är ingen tvekan. De känner igen alla talgoxe, blåmes, domherre, pilfink, grönsiska (som nästan låter som grönfisk, tycker någon). När Staffan visar sin favorit, hackspett, känner barnen igen den också. De flesta har sett fåglarna vid sina fågelbord. Skolan har också ett eget fågelbord och sätter också upp fågelholkar.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se