Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fakta är bättre än åsikter

Det är bråttom att åtgärda klimatförändringen. Varför? Därför att forskarna som har studerat detta säger så. Det är klokt att lyssna på dem som vet.

Det allra bästa vi kan göra är att ställa om FRÅN fossila bränslen TILL energi som inte skapar CO2-utsläpp. Varför? Därför att det blir mycket billigare. Det säger de forskare som har satt sig in i frågan, som till exempel professor Nicholas Stern. Det är klokt att bygga sin världsbild på kunskap som är grundad i fakta.

LÄS OCKSÅ Insändare: "Siljansringens metangas är en klimatfara"

Så hur ska vi göra för att komma bort från fossila bränslen? Ekonomerna vet: gör fossila bränslen dyrare och dyrare, men ge samtidigt alla medborgare en ekonomisk hjälp att ställa om. Ge helt enkelt alla medborgare ett omställningsbidrag, som var och en kan använda för sina egna behov. Vem skulle inte vilja ha en tusenlapp mer i månaden (skattefritt) till detta?

Lars Almström, Klimatsvaret – CCL Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare