Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fakturan kom åtta månader efter besöket

22616 röntgenpatienter i länet har fått och kommer att få sina fakturor långt efter besöket.
- Jag fick fakturan åtta månader efteråt, berättar en patient.

Tidigare var ett besök på någon av länets röntgenmottagningar gratis. Från och med januari i år kostar ett besök 80 kronor och 60 kronor för pensionärer. Men röntgenkliniken har inte hunnit med att anpassa det system som ska ta ut de nya avgifterna. Totalt har 26000 patienter besökt länets röntgenmottagningar som finns på lasaretten och på några vårdcentraler från den 1 januari till och med september. Räknar man bort patienterna som besökt en röntgenmottagning under september månad blir det 22616 som väntat en månad och mer på faktura.

Fakturan kom åtta månader efter besöket


- Jag besökte röntgenmottagningen i Falun den 2 januari och fakturan kom den 12 oktober, åtta månader efter besöket, berättar en patient för DD.
Eva Samuelsson, funktionssamordnare, berättar att den som har några frågor kan ringa det telefonnummer som står på fakturan. Har man fått sitt frikort är det bara att riva räkningen.
- Men det är viktigt att ringa oss först.
Det normala är att en faktura kommer senast upp till en månad efter ett besök på en röntgenmottagning.


KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se