Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu BK – ny klubb för Faluns ungdomar

I år startar en ny fotbollsförening i Falun, med hela stan som upptagningsområde.

Men det handlar inte om en seniorförening, utan en utpräglad ungdomsklubb.
Initiativtagare till Falu Bollklubb är Niklas Ribjer tillsammans med Patrik Dahlberg, Mikael Wiklund och Ulrika Andersson. En kvartett med en gedigen kunskap och utbildning i fotbollens ädla konst.
– Vi vill starta en förening från grunden. Det innebär att vi det första året bara tar emot barn födda 2006 och 2007 och sedan fyller vi på med en åldersgrupp per år. Första året får pojkar och flickor vara med i samma grupp. Framöver räknar vi med både pojk- och flicklag, säger Niklas Ribjer, som i fjol var tränare för Falu FK:s herrar i division 2.

Vad skiljer Falu BK från andra fotbollsföreningar?
– Vi har erfarna och välutbildade instruktörer som ansvarar för verksamheten. Här är det inte mamma eller pappa som får ta på sig tränarrollen. Vi vill bjuda på kvalité rakt igenom.

Med andra ord en avlastning för föräldrarna?

– Visst vill vi ha med föräldrarna men inte som instruktörer. Däremot finns det andra uppgifter i klubben. Styrelseledamot, olika kommittéer, arrangemangsgrupp eller funktionär. Vår filosofi är att ingen skall behöva göra mycket utan alla skall göra lite.
Dalavallen blir arenan för Falu BK och i första hand vänder man sig till barn som i dag inte har någon klubbtillhörighet.

Falu BK poängterar att man är en barn- och ungdomsförening och det dröjer tre-fyra år innan man har sitt första lag i serie-spel.
– Viktigt att alla deltagare får en möjlighet att växa som individ och fotbollsspelare, säger Ribjer.
Kvalité på ledarskapet är alltså grundstommen i nybildade Falu BK.
Ett första informationsmöte, som är öppet för alla intresserade, har klubben kommande vecka.

PeO Karlström