Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falujuniorer vann lindy hop i USA

Första gången på lindy hop-mästerskapen i USA – och seger direkt.

Faludansarna Jennifer Dolleris och Nils Andrén tog domarna med storm med sin unika stil.

– Väl där gäller det att ge 110 procent, säger Jennifer Dolleris, 17 år.

Ett tiotal par deltog, varav tre från Sverige, när juniorklassen i International Lindy Hop Championships avgjordes i den amerikanska huvudstaden Washington D.C.

De allra bästa var falu- duon Jennifer Dolleris, 17, och Nils Andrén, 16, som tävlar för värmländska Hammarö Dancing Team Club.

Till tävlingen skulle paren ha förberett ett så kallat ”showcase”, med låt och koreografi som de sedan hade 1,5-3 minuter på sig att visa för publik och domare.

– Det kändes helt okej när vi började. När vi kom var det inte så många där, men så fort vi körde igång ställde sig alla upp i publiken, säger Jennifer Dolleris om stämningen på tävlingen.

Hon förklarar att det viktigaste är att verkligen kunna ge allt när man kliver upp på dansgolvet. Kan man inte det spelar det ingen roll hur välplanerad koreografin är.

– Man måste prestera när man väl är där, ge 110 procent. Man kan inte göra något halvdant, och gör man ett fel måste man kunna improvisera.

Jennifer Dolleris och Nils Andrén har haft en väldigt stark sommar, med silver i världscupen och brons på VM i boogie woogie som juniorer.

Jennifer Dolleris säger att de skiljer sig en hel del från de andra paren.

– Det finns ingen som är riktigt lik oss, vi har vår egen, speciella stil. Och Nils är väldigt bra, han ska föra och är verkligen en 100- procentare.

Det var dock hård konkurrens i USA, framför allt från de andra svenskarna, och faluungdomarna hade egentligen inte väntat sig att det skulle gå så här bra.

– Vi visste inte alls hur det skulle gå, vi hade inga förväntningar. Men vi gjorde allt vi kunde, och det känns jättebra att kunna ta hem allting!

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se