Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun fyra i rullstolsinnebandyn

Faluns lag i rullstolsinnebandyn hade inte riktigt marginalerna på sin sida under helgen.
Gång på gång tappade man initiativet ju längre matcherna led.
– Vi backar hem omedvetet, säger lagets Fredrik Lindström efteråt.


Det var besvikna spelare i Faluns lag efter att man förlorat den avgörande bronsmatchen med 5–2.
– Jag är fruktansvärt besviken just nu, förklarar Lindström som under fjol-årets riksmästerskap var med och säkrade silver till Falun.
– Då var det samma motstånd som denna gång så vi hade räknat med en klart bättre placering än detta.
I det inledande grupp-spelet så blev det en vinst och en förlust. Man inledde med 3–4-förlusten mot Göteborg innan man revanscherade sig mot Umeå med vinstsiffrorna 9–3.
– Matchen mot Göteborg borde vi inte förlorat, vi hade ledningen men tappade mot slutet, förklarar Lindström.
I slutspelet föll Faluns lott på Eskilstuna, ett lag som för närvarande ligger på andra plats i det nationella seriespelet.
– De är ett bra lag och jag ser de som favoriter till att även vinna finalen, säger Lindström som även skulle visa sig ha rätt i sitt antagande då Nacka besegrades med hela 8–0 i finalen.

Falun stod för en stark semifinal men trots ledning under stora delar av matchen, bland annat med 2–1 i början av tredje perioden, orkade man inte hela vägen. Eskilstuna blev för starkt och vann till slut med 4–3.
– Återigen tappade vi en ledning. Vi sa innan att vi inte skulle förändra spelet men det blir omedvetet att man backar hem lite.
I den avslutande matchen om tredje pris stötte man på en tidigare motståndare från gruppspelet, nämligen Göteborg. Åter-igen tappade man en ledning.
– Ja, det är fruktansvärt tungt just nu. Vi hade bra backspel, bra målvaktsspel men vi i anfallet var inte tillräckligt bra, säger Lindström självkritiskt.

Andreas Helmersson