Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun fyra i rullstolsinnebandyn

Faluns lag i rullstolsinnebandyn hade inte riktigt marginalerna på sin sida under helgen.
Gång på gång tappade man initiativet ju längre matcherna led.
– Vi backar hem omedvetet, säger lagets Fredrik Lindström efteråt.

Annons


Det var besvikna spelare i Faluns lag efter att man förlorat den avgörande bronsmatchen med 5–2.
– Jag är fruktansvärt besviken just nu, förklarar Lindström som under fjol-årets riksmästerskap var med och säkrade silver till Falun.
– Då var det samma motstånd som denna gång så vi hade räknat med en klart bättre placering än detta.
I det inledande grupp-spelet så blev det en vinst och en förlust. Man inledde med 3–4-förlusten mot Göteborg innan man revanscherade sig mot Umeå med vinstsiffrorna 9–3.
– Matchen mot Göteborg borde vi inte förlorat, vi hade ledningen men tappade mot slutet, förklarar Lindström.
I slutspelet föll Faluns lott på Eskilstuna, ett lag som för närvarande ligger på andra plats i det nationella seriespelet.
– De är ett bra lag och jag ser de som favoriter till att även vinna finalen, säger Lindström som även skulle visa sig ha rätt i sitt antagande då Nacka besegrades med hela 8–0 i finalen.

Falun stod för en stark semifinal men trots ledning under stora delar av matchen, bland annat med 2–1 i början av tredje perioden, orkade man inte hela vägen. Eskilstuna blev för starkt och vann till slut med 4–3.
– Återigen tappade vi en ledning. Vi sa innan att vi inte skulle förändra spelet men det blir omedvetet att man backar hem lite.
I den avslutande matchen om tredje pris stötte man på en tidigare motståndare från gruppspelet, nämligen Göteborg. Åter-igen tappade man en ledning.
– Ja, det är fruktansvärt tungt just nu. Vi hade bra backspel, bra målvaktsspel men vi i anfallet var inte tillräckligt bra, säger Lindström självkritiskt.

Andreas Helmersson