Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun orkade inte ikapp

En målrik match där Falu FK gick ut hårt offensivt, men sjabblade i försvaret.

Till slut tog höststarka Rengsjö SK ytterligare en trepoängare.

– Vi behöver bättre disciplin i situationer där vi går från anfall till försvar, säger Falutränare Tomas Johansson.

Bollnäslaget Rengsjö SK låg innan lördagsmatchen långt ner i tabellen på negativ kvalplats, medan Falu FK fortfarande har möjlighet att avancera en division.

Rengsjö SK har dock haft en oerhört stark höstsäsong – endast serieledande Hille har presterat bättre. De var också en hård nöt för Falu FK att knäcka på Kopparvallen.

Falu FK började bra och de första tio minuterna såg det väldigt lovande ut för hemmalaget, som skapade flera lägen framför mål genom ett snyggt passningsspel av bland andra Mohammed Meftah och William Grenholm.

Men nästan precis då det stilla regnet började strila ner över planen gjorde Rengsjö SK mål, vilket överraskade med tanke på att det dittills varit Falu FK som ensamt stått för trycket.

Rengsjö fortsatte att utnyttja sina lägen till max och hade även flera fasta situationer som ställde till det för Falun. Försvaret fallerade och när målvakten Tommie Lennartsson tappade en boll som han fångat efter en frispark, hördes publiken muttra på läktaren om att de behövde skärpa sig.

Före paus hann Rengsjö utöka sin ledning till 0–2, men när Falu FK lyckades reducera i andra halvlek – så att ställningen var 2–3 med en dryg halvtimmes speltid kvar – kändes det ändå möjligt att de skulle få med sig någon poäng. Inbytte Oskar Lundin, som gjorde 2–3-målet, var en frisk fläkt på plan.

Dessvärre kunde inget rädda Falu FK denna gång, utan de fick se den åtråvärda kvalplatsen avlägsna sig ytterligare.

Tränare Tomas Johansson var som väntat inte helt nöjd med försvaret:

– De första 20 minuterna spelar vi ett bra anfall och har ett bra spel överlag, ett sådant spel som vi vill ha. Däremot lämnade försvarsspelet mycket att önska genom hela matchen. Rengsjö hade fler målchanser, trots att vi hade mer boll.

Speciellt vid Rengsjös spelvändningar hade de behövt ha mer skärpta, anser Johansson.

– Vi behöver bättre disciplin i situationer där vi går från anfall till försvar.

Målen: 0–1 (14) Robin Modd, 0–2 (29) Daniel Öhlander, 1–2 (53) William Grenholm, 1–3 (56) Christian Törnros, 2–3 (61) Oscar Lundin, 2–4 (75) Daniel Öhlander, 3–4 (90) Joel Granberg, straff.

Utvisningar: –

Domare: Salko Basic, Örebro

Publik: 113

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se