Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun ratades 2015-2016

– Det är stort intresse runt om i Sverige att få arrangera SM-veckorna, både vinter och sommar. Vi har strategin att sprida det här på så många orter som möjligt och eftersom Falun hade arrangemanget för bara någon månad sedan så har Falun valts bort den här gången, säger Riksidrottförbundets marknadschef Patrik Wigelius.

– Årets arrangemang i Falun var perfekt så det är vi nöjda med, att vi plockade bort Falun berodde inte på att vi tyckte deras arrangemang var dåligt på något vis.
När SM-veckan arrangerades första gången 2009 var Malmö (sommar) och Sundsvall (vinter) arrangörsorter. Den gången blev dessa kommuner tillfrågade om de ville arrangera, men i dag har intresset vuxit så numer är det ett ansökningsförfarande.
– SM-veckan växer för varje år och utmaningarna ökar, därför är det roligt att alla fyra finalister som är kvar (Luleå, Piteå, Örebro och Östersund) visat att de har förutsättningar att arrangera den här idrottsfesten, säger Patrik Wigelius.

Varför föll Gällivare bort?
– De har perfekta utomhusmiljöer för vinteridrott, men sämre förutsättningar för inomhusidrotterna.

Håkan Eriksson