Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun vill ha tillbaka SM-veckan

Falun arrangerade SM-veckan vinter 23-27 januari i år.
Nu är man med och söker arrangemanget även 2015 och 2016.Sex städer är det som vill arrangera SM-veckan vinter 2015 och 2016. Falun och Östersund har tidigare haft arrangemanget och får nu konkurrens av Örebro, Piteå, Luleå och Gällivare som vill bli nya värdstäder.
– Vi är väldigt glada över den höga kvalitet på ansökningarna som kommit till oss. Det blir nu ett tufft jobb att besluta om värdstäder, säger falubördige Patrik Wigelius, marknadschef på Riksidrottsförbundet (RF).
SM-veckan som startade i liten skala med fem idrotter i Sunds-vall 2009 har vuxit och utvecklats år för år.

I Falun var 16 idrotter med på programmet och arrangemanget genererade en turistekonomisk omsättning på 12,5 miljoner kronor, med cirka 2 250 deltagare och drygt 17 000 besökare. Över 50 timmar sändes i SVT:s kanaler och över 1 100 artiklar skrevs om SM-veckan.
– SM-veckan är en riktig idrottsfest för alla inblandade, men också en utmaning för värdstaden eftersom arrangemanget växer för varje år, säger Patrik Wigelius.
RF och SVT börjar nu bearbeta de sex inkomna ansökningarna och senast 3 april meddelas ett första urval. I dialog med de större specialidrottsförbunden tas beslut om värdstad för vinterveckan 2015 och 2016 senast 15 juni.