Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett mycket märkligt beslut"

/
  • – Ett mycket märkligt beslut, säger Maria Gehlin, falupartiet.

– Ett mycket märkligt beslut, säger Maria Gehlin, falupartiet, om beslutet att avskeda socialchefen.
Läs också: Hon blev utköpt - inte avskedad

Annons

– Vi gruppledare fick information den 24 april i år för första gången. Då fick vi veta att socialchefen inte bara var sjukskriven utan att det fanns annan kritik mot henne.

Det hade gruppledarna inte hört ett ord om tidigare, säger hon.

– Tvärtom. Hennes förordnande förlängdes för cirka ett år sedan utan att någon anmärkning riktades mot henne. Men den 24 april fick vi också veta att det pågick en utredning runt socialchefen.

– Tre hållbarhetschefer har fått byta jobb, en kommunikationschef - Lena Säfström - och en arbetsmarknads- och integrationschef- Annika Nyström - utan att vi i oppositionen fått reda på vilka fel de gjort.

Det är kommunstyrelsen som tillsätter och avskedar förvaltningschefer men det är nämnden - socialnämnden - som lämnar rekommendationer om att förlänga chefens förordnande, säger hon.

– Och det gjordes för cirka ett år sedan och då fanns ingen kritik överhuvudtaget mot socialchefen som hade tre år kvar på sitt förordnande när hon avskedades.

Det är tydliga motsättningar inom S-blocket där fack och politiska företrädare inte alltid varit överens, säger Mikael Rosén M-oppositionsråd.

– Det känns lite som att den politiska ledningen skyller på tjänstemännen och undandrar sig sitt eget ansvar. När det gäller socialnämnden är det nämnden som har ett tydligt ansvar för verksamheten.

DD har sökt socialchefen utan att lyckas nå henne.

Läs också: "Det luktar beställningsjobb"

Läs också: Massiv kritik mot socialchef - tvingas sluta

Annons