Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FAP vill införa fältsekreterare

I en motion till kommunfullmäktige i Falun vill nu Falupartiet, FAP, inrätta en fältsekreterare i Falu kommun. Partiet skriver att samma förslag röstades ner under hösten på grund av det ekonomiska läget.

Annons

Det var i oktober i fjol som kommunfullmäktige röstade ner förslaget om att inrätta en fältsekreterare i Falu kommun. Motiveringen var att det inte gick att finansiera en sådan post och man hänvisade också till att kommunen redan då hade ett uppsäökande och förbyggande ansvar.

LÄS MER: De vill se fler föräldrar på stan

Flickor i grundskolan utsätts alltmer för sexuella trakasserier i Falu kommun.

Fyra månader senare, den 18 februari i år, informerades Faluns politiker av BRÅ, Brottsförebyggande rådet, att den så kallade skolpolisen lagts ner och att Dialogen och Socialförvaltningen då inte bedrev någon uppsökande verksamhet. Samtidigt visar, enligt FAP, att kommunens LUPP-undersökningar att tjejerna i kommunens grundskolor mår allt sämre och att sexuella trakasserier ökar. Samma undersökning visar också att användningen av droger ökar.

LÄS OCKSÅ: Dialogen: "Föräldrarna måste ha koll på barnen"

– Sedan i slutet av april har Centrala stadsrum, handlarna och polisen upplevt ökad oro, störningar, missbruk och ökad brottslighet i Faluns centrum. Vad tänker Faluns politiker göra åt situationen? frågar sig nu partiet genom Maria Gehlin, Anders Runström, Anna Jörgensen och Stefan Clarström i motionen.

PREMIUM: Vart femte barn i kommunen har missbrukande föräldrar

Partiets förslag genomm motionen betyder ett anslag på två miljoner kronor och detta ska täcka kostnaden för cirka tre stycken fältsekreterares löner med omkostnader.

Annons