Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagets vd: "Det här är väldigt sällsynt"

Annons

Kopparstaden har anmält en arbetsledare, som nu misstänks för mutbrott.
Arbetsledaren ska ha använt sin position i företaget för att göra privata byggnationer med hjälp en av Kopparstadens entreprenörer.
- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Pär Nyberg, vd för Kopparstaden.

Det började med ett rykte om att arbetsledaren skulle ha gjort privata byggnationer med en entreprenör som Kopparstaden anlitat. Detta skulle ha skett för ett par år sedan. Kopparstaden gjorde en internutredning för att se om uppgifterna stämde.
- Vi hittade vissa uppgifter som såg konstiga ut och kontrollerade dem lite extra. Men även om ryktet hade visat sig varit falskt så är det viktigt för oss att utreda saken och på så sätt "döda" falska rykten, säger Pär Nyberg.

Avstängd och uppsagd

Nu visade det sig dock att ryktet var sant. I tisdags blev arbetsledaren avstängd från arbetet och han varslades även om uppsägning.
- Det här är väldigt sällsynt. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 18 år på Kopparstaden. Vi har höga moraliska krav på vår personal. Det är inte okej att man kan få förmånliga priser för att man är arbetsledare på ett fastighetsbolag. Jag hoppas verkligen att det här bara var en engångsföreteelse, säger Pär Nyberg.

Gemensam polisanmälan

I tisdags polisanmälde Kopparstaden arbetsledaren, som nu är misstänkt för mutbrott. Dessutom anmälde entreprenören i fråga en tidigare anställd hos entreprenören, för trolöshet mot huvudman.
- Vi och entreprenören lämnade in en gemensam polisanmälan. Jag antar att polisen kommer att starta en förundersökning inom kort, säger Pär Nyberg, som även berättar att Kopparstaden i sådana här lägen alltid ser efter om företaget har drabbats ekonomiskt.
- Vår internutredning har inte visat att Kopparstaden ska ha betalat något. Det är ett litet ljus i mörkret, säger han.
PÄR SÖNNERT
023-475 61
par.sonnert@daladem.seTyck till: Tror du att det är vanligt med mutbrott i byggbranschen?

Mer läsning

Annons