Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planeras 100 nya bostäder i Falun

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Falun säger ja till en detaljplan som ger möjligheten till cirka 100 nya bostäder längs med Norra Järnvägsgatan i Falun.

Annons

Detaljplanen ger möjlighet till byggnation av fyra punkthus, upp till åtta våningar höga, längs med Norra järnvägsgatan i Falun. Byggnaderna föreslås vara i avtrappande skala, med några lägre hus, för att inte kollidera för mycket med miljön runt Kopparbegs kyrka och Söderbaumska skolan.

På det inramade området, längs Norra Järnvägsgatan vid Söderbaumska skolan, föreslås  bostadshusen byggas.

Efter att Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden gett sitt godkännande ska detaljplanen härnäst behandlas av kommunstyrelsen.

– Jag tror att det här har goda förutsättningar att rulla vidare. Det har skett en del justeringar under resans gång men det ser hoppfullt ut, säger Jonny Gahnshag, kommunalråd och ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Illustration av hur bostadshusen kan komma att synas från E16-infarten från Borlänge.

Om allt går enligt planerna kan cirka 100 nya bostäder i Falun byggas på den berörda tomten. Exakt när de i så fall byggs och eventuellt står klara är dock svårare att sia om.

Här skall byggas - th Söderbaumska skolan

– Det kommer an på de byggbolag som äger marken och som får kontrakten hur lång tid det tar. Men vi har en förhopning att det inom ett par år kan vara igång med byggandet, säger Jonny Gahnshag.

Annons