Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haraldsbogymnasiets teknikprogram ingår numera i Teknikcollege Dalarna och Dalälven

Annons

Teknikprogrammet på Haraldsbogymnasiet ingår numera i två teknikcollege.
Detta innebär bland annat att samarbetet med företag ska stärkas.
- Framöver siktar vi på att använda samma struktur även på skolans övriga program, säger gymnasiechefen Peter Berglund.

I går hissades en flagga på Haraldsbogymnasiet. Rektorn Catarina Ernlund och vaktmästaren Sälan Larshans hjälptes åt att hissa flaggan, som en bekräftelse att teknikprogrammet på skolan numera ingår i Teknikcollege Dalarna och Teknikcollege Dalälven
- Nu inviger vi teknikprogrammet i teknikcollegefamiljen, sa Peter Berglund när flaggan var hissad.

Blir pilotprogram

Gymnasiechefen fortsatte med att säga att det finns både fördelar och nackdelar med att vara "högsta hönset". Då finns det bara två vägar att gå, antingen klamrar man sig kvar eller så går det utför.
- Framöver siktar vi på att använda samma struktur även på skolans övriga program. Teknikprogrammet blir också ett pilotprogram för hur gymnasieprogrammen i Falu kommun kommer att se ut i framtiden, säger Peter Berglund.

Stärka samarbete

När Haraldsbogymnasiet nu har fått med ett program i ett teknikcollege siktar skolan på att stärka sitt samarbete med företagen.
- Vi kommer även att öka samarbetet med andra teknikprogram i landet. Att vi blir ett teknikcollege är en bra kvalitetssäkring. Vi skulle dock behöva bredda företagen som vi samarbetar med. Bland annat mot IT-företagen, säger Catarina Ernlund, som även påpekar att Dalarna kommer att behöva många tekniker framöver, med tanke på de stora pensionsavgångar som snart blir ett faktum.
- Ett teknikcollege är ett gigantiskt samarbetsprojekt som stöder det lokala arbetslivet. Skolorna har börjat inse att de måste utbilda eleverna för arbetslivet, säger Jill Thenander, processledare för Teknikcollege Dalälven.

PÄR SÖNNERT
023-475 08
par.sonnert@daladem.se

Annons