Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haraldsbos esteter uppförde eget drama

/

Annons

När dramaeleverna från Haraldsbogymnasiet fick se utställningen i kompressorhuset vid gruvan tände de och till och skapade ett eget drama.

Eleverna som går tredje året på estetiska programmet med dramainriktning kom till kompressorhuset en vecka innan föreställningen.
- Vi hade kniven på strupen eftersom vi hade så kort tid på oss men vi tände verkligen till på miljön, berättar Shpresa Iseni om utställningen med de stora grafiska bladen med primörer och de avsmalnande skulpturerna som ser ut som allt från något som gror till avskalade stammar.
De kände sig först som små människor mot jättegrässtrån, ungefär som i filmen Älskling jag krympte barnen, berättar hon.

Fatasifull miljö

Det blev en föreställning med en rad olika bilder som utgick från den fantasifulla miljön. Det börjar med två tanter; den ena vattnar några uttorkade blommor medan den andra som förlorat sin son, raljerar över det meningslösa i att vårda den slokande plantan. Sedan surrar två flugor in på scen. De är bredda att ge sig på de döda människorna som ligger utspridda men upptäcker att det inte finns något kött på kropparna. I nästa scen ger sig flugorna på ett dött barn vilket får modern att vakna till och protestera. En ung tjej som drar i sig kokain eller någon annan drog och en ung man som tänker ta livet av sig dyker också upp. Kokainflickan slits mellan två tankar; en ond och en god. I sista scenen dyker det upp ett självlysande undermedel i en flaska. Det kan ge världen en andra chans. Frågan som får hänga kvar i luften är om världen är värd det.
Efteråt fick åhörarna kommentera det de sett. Dramaeleverna fick fin respons så det kan bli fler föreställningar längre fram.
KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se

Annons