Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hon har tagit mig tusen mil och förhoppningsvis tusen till”

Annons

Skåningen P-G har tagit sin skönhet Suzie Q, en röd Oldsmobile årsmodell -49 till Falun för cruisingen på onsdag.
- Faluns cruising är den bästa jag någonsin kört, säger P-G Larsson.

- Vi måste ha lite musik också, säger P-G Larsson och Jerry Williams tar ton i en mjuk version av ”Sweet sixteen” på bilstereons cd-spelare.
Bilstereon är nog den nyaste prylen i bilen. De röd-vita skinnsäten är svala och motorn där framme under huven är kraftfull, stabil och av årgång 1949 - en beskrivning som skulle kunna stämma lika bra in på sin ägare, P-G Larsson.

En provtur

Han bjuder DD:s reporter på en provtur utanför Coppermine Cruisers klubblokal på Ingarvet, dagen innan den stora bilcruisingen i Falun.
P-G är från Svedala, strax utanför Malmö och har kommit hela vägen upp till Falun för att cruisa med sin röda Oldsmobile 98, fastback, 1949.
- Jag har varit på Classic Car Week i Rättvik i flera år, och i fjol var jag lite tidig så jag ringde Peder Flygt på Coppermine Cruiser. Jag frågade om jag fick komma och ställa husvagnen här, berättar P-G.

Bra arrangemang

P-G deltog i fjolårets Faluns cruising och slogs av hur bra arrangemanget var.
- Cruisingen i Falun är absolut den bästa jag någonsin kört! Det flöt på utan stopp och med duktiga funktionärer, säger P-G.
Därför är han tillbaka i år igen med husvagn, bil och goda förväntningar. Han tycker att mötet med människor som delar hans intresse är guldkornet inom cruisingkulturen, förutom bilarna i sig förstås.

Dricka öl

- När man har bilträffar handlar det inte om att köra dit, parkera och dricka öl. Man träffar trevligt folk och umgås, säger P-G.
I tre veckor cruisar han genom Sverige för att titta på bilar, analysera och njuta.
Hunden Rocky är hans resesällskap och ligger och vilar i skuggan. Runt halsen har han en röd snusnäsduk, nästan i färg med Suzie Q - P-G:s cruiser-bil av märket Oldsmobile. Solkatterna dansar i Suzie Q:s kråmade linjer och är en sann skönhet.

Från Utah

Bilen hittade P-G i Utah för sju år sedan och då hade hon stått oanvänd sedan 1971. Motorn är original från -49 och den röda kulören är densamma som Volvo tog fram i samarbete med General Motors redan 1946. Körsbärsröd.
- Även om jag har älskat alla mina bilar har hon här tagit mig tusen mil, säger P-G inte utan stolthet i rösten och ett öga på sin ”gamla kvinna”.
P-G skrattar när fotografen dyker ner på marken för att fota nummerplåten. Där står det så klart SuzieQ.
- Förhoppningsvis tar hon mig tusen till också, säger P-G.

CECILIA BURMAN
023-47597
cecilia.burman@daladem.se

Annons