Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivmordet i Falun: Ambulans dröjde – fick vänta på polisen

Artikel 10 av 44
Storbråket i Hosjö-området
Visa alla artiklar

Efter det stora bråket i ett bostadsområde strax utanför Falun förra fredagen, där en man avled av sina skador, dröjde det en halvtimme innan ambulansen kunde köra fram till platsen och ta hand om de skadade, det rapporterar SVT Dalarna.

Annons

Mer läsning om det misstänkta mordet i Falun för Pluskunder:

Båda männen häktas för knivmordet i Falun

Assistentåklagaren om mordhäktningen – "Tingsrätten gick på vår linje"

Fem anhållna efter misstänkta mordet i Hosjöområdet – bråket skedde utomhus

SÅ KÖPER DU PLUS

Det var natten till fredag som polisen larmades till ett stort bråk i Hosjö-området. En man avled av knivskador efter bråket, och på måndagen häktades två män misstänkta för mordet.

Enligt SVT Dalarna, som har pratat med ett vittne som bor i ett hus på gatan där bråket utspelade sig, dröjde det omkring en halvtimme innan ambulansen kom fram till platsen för mordförsöket. Anledningen till fördröjningen ska ha varit att det inte fanns någon polis som kunde säkra området.

– Det är fruktansvärt, det ligger en pojke och dör i snön, medan ambulansen väntade bara en bit bort på att få klartecken från polisen, säger ett vittnet till SVT Dalarna.

Ambulanschefen Fredrik Forselius säger till SVT Dalarna att ambulanspersonalen vid hot- och våldssituationer inte kan köra fram utan måste invänta polis.

– I det här fallet var det väldigt tydligt att det var en våld- och hotsituation på plats så ambulanspersonalen gör helt rätt när de står kvar och väntar, säger Fredrik Forselius till SVT Dalarna.

Foto: Montage/Arkivbild

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Alla artiklar i
Storbråket i Hosjö-området
Annons