Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions samlade in åtta full säckar med glasögon

Annons

- Det gick över förväntan. Vi fick in åtta fulla säckar med glasögon till vår insamling i kampen att bekämpa blindhet i tredje världen, säger Göran Borgstrand, Lionsmedlem efter lördagens insamling på Stora Torget.

Besöken till Lions tält på Stora Torget i Falun var många.
En av besökarna berättade att gubben hennes nyligen fått nya glasögon så de gamla hade han inte någon användning för längre.
Lionsmedlemmarna Bo Larsson, Henry Ranner och Pelle Karlsson tog tacksamt emot gåvan.
- Det här är en av våra viktigaste kampanjer, säger Bo Larsson.

Skiackas till Kenya

Lions har som tradition att arrangera sig i kampanjer mot blindhet och sjukdomar som drabbar synen. Att införa den vita käppen var bland annat Lions idé.
- Det som händer efter insamlingen är att alla glasögon kommer att tvättas, sorteras och märkas innan de skickas till behövande i Kenya, berättar Göran Borgstrand.
Glasögonen tvättas varsamt i diskmedel, därefter mäter en optiker glasögonens styrka varefter de sorteras och förpackas.
- Vi tar också emot solglasögon. Ett stort frivilligt arbete ligger bakom insamlingen. Vissa glas slipas till och med om och byter bågar. Vi får också höra många historier varför man lämnar ifrån sig glasögonen, säger Henry Ranner.
En kvinna berättade att hon länge haft sin bortgångne makes glasögon kvar som ett minne, men nu var det dags att skänka bort dem till nytta för någon annan.
Är det någon som missade lördagens Lionsinsamling av glasögon går det bra att lämna in glasögon hos en optiker. De vidarebefordrar sedan dessa till Lions kampanj mot onödig blindhet.

RITA LARSSON
023-475 97
rita.larsson@daladem.se

Annons