Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

men hade inte beställt någon försäkring

/

Annons

Tapio Airaksinens dotter Anna fick en faktura med en påminnelse om att Trygg Hansa saknat hennes betalning. Men någon beställning hade hon inte gjort.
- Hon behöver ingen hemförsäkring. Hon bor ju här hemma, säger han.

”För en tid sedan fick du ett erbjudande om hemförsäkring men vi saknar din betalning. Om du har betalat under de senaste dagarna kan du bortse från den här påminnelsen.” Så skriver Trygg Hansa i brevet. Ett inbetalningskort på 486 kronor bifogas för perioden 26 augusti- 31 januari.
- Obehagligt att få en påminnelse när man inte beställt något, tycker Tapio Airaksinen som är upprörd på sin dotters vägnar.
Han frågar sig också om inte en och annan betalar utan att titta närmare på brevet i tron att det kommer nya och högre krav.

Beklagar

Malou Sjörin, presschef vid Trygg Hansa, beklagar om någon fått känslan av att försäkringsbolaget försökt binda upp henne eller honom ofrivilligt.
- Det har inte varit vår mening. Vi hoppas att man också ser det positiva i att vi erbjuder studenter ett gratis skydd.
Under tre månader erbjuder Trygg Hansa studenter vid en del högskolor och universitet en gratis hemförsäkring. Efter den perioden får de sedan en förfrågan om de vill fortsätta men det ska framgå att det är ett erbjudande, betonar hon och tillägger att utskicken ska ses över under hösten.

Överenskommelse

Jonas Hillerström, ordförande för studentkåren i Falun, berättar att kåren gjort en överenskommelse med Dalarnas försäkringsbolag om en hemförsäkring.
- Många studenter som flyttar hemifrån tänker inte på att de behöver hemförsäkring. Därför har vi gjort den här överenskommelsen. Men den här försäkringen kostar 35 kronor i månaden från start. Det är väl ungefär vad man kan tänkas betala för något man inte tänker på att man behöver.
KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se

Annons